Okumuzda STEM eğitimi yapılmaktadır.

Okumuzda STEM eğitimi yapılmaktadır.

STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik)

STEM eğitimi gerek bilimsel ve teknolojik ilerlemeye; gerekse yenilikçiliğin geliştirilmesine ve sürdürülebilir olmasına yaptığı katkı nedeniyle çok önemlidir.

27.09.2021 382

27-09-2021

STEM NEDİR?

STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Eğitimi;  teorik bilginin uygulamaya,  ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan bir eğitim yaklaşımıdır.

STEM eğitimi disiplinleri bir araya getirerek kaliteli öğrenme, var olan bilgiyi günlük hayatta kullanma, yaşam becerilerini artırma, üst düzey ve eleştirel düşünmeyi kapsayan bir eğitim olarak düşünülebilir

Fen Bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik; üretim ve buluş yapma sürecinin hiç bitmeyen döngüsünün ana bileşenleridir. Fen bilimleri mühendislerin prototiplerini geliştirmesine destek olur ve mühendislik ürünleri de bilimsel bilgi oluşturma süreçlerinin daha çok gelişmesini sağlar. Fen bilimleri ve mühendislik döngüsünün oluşmasını da teknoloji ve matematik disiplinleri sağlar.

27-09-202127-09-202127-09-2021